COMPLIMENTENBOX

Bedankt!

Een lief kaartje, een mooi compliment en zelfs een mooie bos bloemen. Onze medewerkers worden regelmatig door cliënten en hun naasten op een mooie en bijzondere manier bedankt voor hun inzet, hun zorg en aandacht. In deze Complimentenbox vind je een overzicht. Ben jij ook in het zonnetje gezet door een cliënt of collega? Deel het met ons en mail naar: communicatie@rivas.nl.

Complimenten vanuit Den Haag

‘Mooi om te zien hoe jullie telkens weer creatieve oplossingen bedenken om zorg op maat te bieden.’ Dit waren de prachtige woorden van niemand minder dan de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Hugo de Jonge. Hij stuurde het mooie compliment aan alle medewerkers van Rivas Zorggroep. Dit na aanleiding van de vraag van teamleider Caroline van der Leeuw, teamleider in verpleeghuis Waerthove. Zij had hem gevraagd haar medewerkers een hart onder de riem te steken. En dat deed hij met dit handgeschreven briefje!

Taart voor de wijkverpleging in Alblasserdam

De medewerkers van de wijkverpleging in Alblasserdam kregen van een dankbare cliënt deze heerlijke taart. Zij bedankte op deze manier onze collega’s voor de goede zorgen. Nu ze is verhuisd naar een verpleeghuis heeft de zorg van dit wijkteam niet meer nodig. Ook kregen alle zorgverleners nog een doos Merci van mevrouw.

'Bedankt voor de goede zorgen'

Ook in het ziekenhuis waren patiënten erg tevreden over onze collega’s. Op de afdeling Verloskunde (3 west) werden de medewerkers door jonge ouders bedankt voor de goede zorgen met deze prachtige bos bloemen.

'Een groot hart met een gouden randje'

Alle medewerkers van Het Gasthuis verdienen een lintje volgens Arie Bakker. Via de Facebookpagina van Het Gasthuis liet meneer Bakker een prachtig bericht achter. 'Als er mensen zijn die een lintje verdienen dan zijn dat de mensen die werken in Het Gasthuis. Voor mij hebben ze allemaal een groot hart met een gouden randje. Zoveel toewijding en lief voor de mensen en een luisterend ooor voor de mensen die op bezoek komen.' Dit is waar we het voor doen.

Beoordeling op ZorgkaartNederland voor het Beatrixziekenhuis:
'In het ziekenhuis heerst een goede sfeer en teamgeest. Dit helpt zeker bij een spoedig herstel.' Een 9.3 gaf deze patiënt.

'Wat een topverpleegkundige'

Op de Facebookpagina van het Beatrixziekenhuis stond onlangs een bericht met een foto van verpleegkundige Geeske. Wat een complimenten voor haar goede zorgen stroomden binnen. Een van de mooie complimenten delen we graag: 'Geeske heeft mij 1.5 jaar geleden zo ontzettend goed opgevangen toen ik na de bevalling thuis naar het ziekenhuis moest wegens extreem bloedverlies. Ze heeft onze dochter en ons zo warm ontvangen en daar zijn qe zo dankbaar voor! Het was gelukkig weliswaar maar 1 nachtje, maar wat een topverpleegkundige❤dank je wel Geeske!'

'Dit is een mooie tijdelijke plek'

In oktober 2018 kwam mevrouw Alderliesten (89) uit Dordrecht in haar woning naar ten val. Zij brak haar onderarm en liep een vervelende wond op. Er volgde een ziekenhuisopname, een operatie en aansluitend een kort verblijf in het ziekenhuis. Mevrouw Alderliesten is sinds haar ontslag uit het ziekenhuis cliënt bij Rivas Revalidatie & Herstel Dordrecht. Haar arm zit nog steeds in het gips.

‘Het is best wennen om opeens afhankelijk te zijn van anderen,’ vertelt mevrouw Alderliesten. ‘Ik ben altijd gezond geweest maar door de beschadiging van mijn linkerarm ben ik nu niet in staat te doen wat ik graag wil. Daar heb ik best moeite mee. Het liefst houd ik zelf de touwtjes in handen.’

Er is samen met mevrouw Alderliesten een plan gemaakt om te werken aan haar herstel. Het uiteindelijke doel is veilig terugkeren naar huis. ‘Ik word goed begeleid,’ vertelt mevrouw Alderliesten stellig. ‘De fysiotherapeut heeft mij bijvoorbeeld geleerd beter met mijn rollator te lopen. Ik ‘slingerde’ altijd een beetje met mijn been maar door de aanwijzingen en oefeningen loop ik nu veel beter.’ Mevrouw Alderliesten probeert zoveel mogelijk zelf te doen. ‘Sommige dingen, zoals mijn bestek hanteren, moest ik opnieuw leren. Met één arm in het gips valt dat niet mee. Laatst heb ik geprobeerd mezelf uit te kleden. De zorgverleners hebben het namelijk best druk en door het zelf te doen, kan ik ze fijn ontlasten. Ik was erg blij dat het me is gelukt. Het aankleden is nog moeilijk; dat gaat nog niet zelfstandig maar ik blijf oefenen.’

‘De zorgverleners zijn lief; zij zorgen goed voor mij,’ vertelt mevrouw Alderliesten. ‘De wond die ik aan mijn val heb overgehouden wordt door de verpleegkundigen twee keer per dag heel secuur verzorgd. Daar ben ik heel blij mee. Ik vind de omgeving prettig; er is veel ruimte voor eigen inbreng en er is oog voor mijn behoeften. Ik krijg bijvoorbeeld alle ruimte om voor het eten te bidden. Ik verheug ik me erop om naar huis te gaan. Ik vind dat wel wat spannend maar ik zie er ook weer naar uit om lekker buiten te zijn. Tot die tijd is het hier honderd procent goed; dit is een mooie tijdelijke plek.'