Noteringen AD en Elsevier bevestigen
constante kwaliteit van zorg
in Beatrixziekenhuis


Beatrixziekenhuis
hoort weer bij beste ziekenhuizen van Nederland

Vrijdag 9 november werd bekend dat ons ziekenhuis weer hoort bij de beste ziekenhuizen van Nederland volgens de AD Ziekenhuis Top 100. ‘Dit is een geweldige prestatie waar alle medewerkers écht trots op zijn!’, zei Anja Blonk, directeur Beatrixziekenhuis.


In 2015 stond het ziekenhuis op nummer twee en vervolgens prijkte het Beatrixziekenhuis afgelopen twee jaar bovenaan de AD Ziekenhuis Top 100. ‘Dit jaar mogen we de tweede plek opnieuw op onze naam schrijven en dat is nog nooit eerder gebeurd. ‘Deze noteringen bewijzen dat het Beatrixziekenhuis al jaren een constante kwaliteit van zorg biedt. Samen met patiënten en hun naasten zetten de medewerkers zich dagelijks in voor de beste zorg. We bedanken alle patiënten voor hun vertrouwen in en voorkeur voor het Beatrixziekenhuis.’
The making of: Mijn trots ons ziekenhuis

Medewerkers van het Beatrixziekenhuis stonden op woensdag 7 november met enthousiasme model voor een fotoshoot, zonder dat ze precies wisten waarvoor. Ze wisten alleen dat het ging om Mijn trots Ons Ziekenhuis. Meer dan 30 medewerkers straalden voor de lens van de fotocamera. Dat leverde mooie foto's op!


Achter de schermen werden de foto's verwerkt voor diverse uitingen voor de campagne Mijn trots ons Ziekenhuis, die is gelanceerd ter gelegenheid van de topnoteringen in de AD Ziekenhuis Top 100 en Elsevier Beste Ziekenhuizen 2018. Onze eigen trotse medewerkers stralen Mijn Trots ons Ziekenhuis uit op verschillende uitingen zoals posters en flyers, de website www.rivas.nl, Facebook en Twitter van het Beatrixziekenhuis en Rivas Zorggroep, LinkedIn en digitale nieuwsbrieven.


Ook deelden medewerkers in interviews hun trots. Dat leverde echte, menselijke verhalen op over patiëntenzorg, hun ziekenhuis, de samenwerking met elkaar, de keuze voor het vak, de motivatie om elke dag weer de beste zorg te verlenen samen met patiënten en alle collega's. Iedereen bedankt voor jullie medewerking!


De interviews delen we binnenkort op de website en de social media-kanalen van het Beatrixziekenhuis. Deel ook jouw verhaal via de button hieronder.Feest!
Gebak voor iedereen!

Alle patiënten en medewerkers van het Beatrixziekenhuis in Gorinchem zijn maandag 12 november getrakteerd op heerlijk gebak. De taartjes werden natuurlijk uitgedeeld vanwege de tweede plaats in de AD Ziekenhuis Top 100.De mensen genoten zichtbaar van de zoete versnapering. Het nieuws over de traktatie op de Facebook-pagina van het Beatrixziekenhuis werd goed ontvangen door de volgers. Hier een paar van de leukste reacties:"Gebakjes waren heerlijk."


"Natuurlijk hoort daar een gebakje bij. Gefeliciteerd!"


"Leuk dat we er precies nu waren! Gefeliciteerd!"


"Daar zou je bijna voor je plezier naar toe gaan!"

"Gefeliciteerd !!!!!! Net vandaag niet in het ziekenhuis moeten zijn gebakje gemist jammer."


"Smaakte me goed"Volg je ons al op Facebook?

Elsevier: Het Beatrixziekenhuis presteert als enige op alle fronten uitstekend


Het Beatrixziekenhuis presteert als enige op alle fronten uitstekend. Dat blijkt uit onderzoek van Elsevier Beste Ziekenhuizen dat woensdag 14 november verscheen. Samen met zeven andere ziekenhuizen prijkt het Beatrixziekenhuizen boven aan de lijst.

‘Dat we als relatief klein ziekenhuis al jaren de beste zorg verlenen, is iets waar ik enorm trots op ben,’ zegt ziekenhuisdirecteur Anja Blonk. In 2017 werd het Beatrixziekenhuis ook uitgeroepen tot het beste van het land. In de AD Ziekenhuis Top 100 staat het Beatrixziekenhuis inmiddels enkele jaren in de top.


Constante kwaliteit
Anja: ‘Deze noteringen bevestigen dat patiënten van het Beatrixziekenhuis kunnen vertrouwen op een constante kwaliteit van zorg. Deze bereiken we door goede samenwerking. Binnen het ziekenhuis, met patiënten en hun naasten en met andere zorgpartners. Iedereen voelt zich betrokken en zet zich dagelijks in voor de beste zorg.'


De uitgebreide publicatie van Elsevier Beste Ziekenhuizen 2018 is verschenen op zaterdag 17 november.


Elsevier beoordeelt ziekenhuizen op 688 punten

Waar is de dienstverlening aan patiënten optimaal? Waar is de medische zorg up-to-date en het veiligst? Het onderzoek Beste ziekenhuizen biedt een beoordeling op 688 punten. Dit jaar zijn 81 ziekenhuizen onder de microscoop gelegd, waaronder algemene ziekenhuizen plus de acht universitair medische centra.


Een vergelijking met het onderzoek in 2017 laat zien dat vijf van de winnende ziekenhuizen ook vorig jaar tot de beste behoorden: ons ziekenhuis, de locatie Den Helder van de Noordwest Ziekenhuisgroep, het Streekziekenhuis Koningin Beatrix in Winterswijk, ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten en de Tergooiziekenhuizen in

Hilversum.


Jaarlijks onderzoek

Elsevier doet jaarlijks uitgebreid onderzoek naar de kwaliteit van zorg in Nederlandse ziekenhuizen. Patiëntgerichtheid en de veiligheid van de medische zorg staan daarbij centraal.