Nieuwsflits


Kortdurende en Langdurige zorg op voor JCI-label

De domeinen Kortdurende en Langdurige Zorg gaan in november op voor de heraccreditatie van JCI. De JCI-normen zijn bedoeld om de veiligheid en kwaliteit van zorg continu te verbeteren. Daarom vindt er elke drie jaar een heraccreditatie plaats.

Tot en met 23 november zijn surveyors op bezoek bij onze woonlocaties en de locaties van Revalidatie & Herstel. Zij toetsen ons beleid aan de JCI-normen en of we dit beleid in de praktijk uitvoeren.

Op vrijdag 23 november delen de surveyors een mondeling voorlopig besluit mee en weten we of we voldoen aan de JCI-normen. Ruim twee weken na het bezoek van de surveyors volgt het officiële ja of nee en weten we of we de heraccreditatie hebben behaald voor de domeinen kortdurende en langdurige zorg.
Succesvol BNR Zorgdebat met Michiel van Roozendaal

Michiel van Roozendaal, voorzitter Raad van Bestuur van Rivas Zorggroep, heeft woensdag 31 oktober deelgenomen aan het BNR Zorgdebat over de herinrichting van het zorglandschap. Thema’s die daarbij aan de orde kwamen waren samenwerkingen, langetermijnoplossingen en (sub)specialisaties in de zorg.


‘De verandering komt niet vanuit Den Haag, maar door specialisten in de spreekkamer’, stelde Michiel tijdens het debat. ‘Daarvoor moet nauw samengewerkt worden in de keten. Huisartsen en ziekenhuizen zullen samen de zorg voor de patiënten goed moeten regelen.’


Onder leiding van Tom van ’t Hek sprak Michiel samen met Fenna Heyning (internist-hematoloog en voorzitter van Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen) en Hans Romijn (bestuursvoorzitter van het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam).

Luister de podcast terug van het BNR Zorgdebat: 'De volume-prikkel staat de transitie naar waardegedreven zorg in de weg'

Robotpoes maakt bewoners met dementie gelukkig

De bewoners van hofje 2 in verpleeghuis Judith Leysterhof in Hardinxveld-Giessendam hadden vorige maand RTV Rijnmond over de vloer. Dit vanwege de robotpoezen.


Deze worden in verpleeghuizen steeds vaker gebruikt vanwege het positieve effect op de bewoners met dementie. Knuffelen, liedjes zingen, kletsen: de bewoners reageren op de levensechte robotpoezen die miauwen, knorren, spinnen en bewegen met hun pootjes. Een verslaggever en een cameraman van RTV Rijnmond wilden dat graag vastleggen.


De bewoners mochten pasgeleden namelijk door sponsoring een nieuwe robotpoes in ontvangst nemen. Zorgregisseurs Coreline Vlot en Willy Weima gaven meer uitleg over het effect van de robotpoes op bewoners met dementie.

Bekijk het item van RTV Rijnmond hierover.

Vernieuwde Intensive Care en Hartbewaking

Het Beatrixziekenhuis beschikt over een gloednieuwe en gemoderniseerde afdeling Intensive Care (IC) en Hartbewaking (CCU).

De vernieuwde afdeling op 3 Noord bestaat uit acht eenpersoonskamers, waarvan twee isolatiekamers, en is uitgerust met moderne voorzieningen. De eenpersoonskamer bieden patiënten en hun naasten meer privacy en rust. Bovendien heeft elke kamer ramen die uitzicht hebben op buiten. Zo proberen we het verblijf van patiënten zo aangenaam mogelijk te maken.


Met de renovatie van het IC/CCU zijn de werkzaamheden in het Beatrixziekenhuis nog niet voorbij. Op een later moment zullen ook de verpleegafdelingen worden verbouwd.